Daca faci miscare zilnic sau daca pur si simplu ti-ai propus sa faci asta, un pedometru este un dispozitiv care trebuie sa faca parte din arsenalul tau de sportiv. Acesta iti masoara numarul de pasi pe care ii faci si de foarte multe ori are capacitatea de a-ti oferi informatii utile despre puls, calorii arse intr-o zi sau chiar sa iti monitorizeze calitatea somnului. Varietatea mare de pedometre de pe piata face orice achizitie destul de dificila. Astfel, inainte de a te opri la primul produs care iti iese in cale este bine sa iei in considerare cateva criterii importante.
Ghidul cumparatorului
1. Functii
Un pedometru modern nu iti masoara doar pasii efectuati in fiecare zi, ci poate sa faca mult mai multe lucruri. Asigura-te ca cel pentru care optezi are un calculator de calorii, poate sa masoare distanta pe care ai parcurs-o si citeste ritmul cardiac. In functie de producator si de costuri, poti gasi si alte functii extrem de interesante care sa te ajute in activitatea ta sportiva.
Spre exemplu, exista pedometre cu localizare prin GPS, pedometre care pot detecta automat gradul de dificultate al activitatii pe care o faci, in asa fel incat sa masoare cu exactitate numarul de calorii arse sau pedometre care se incarca la USB si sunt compatibile cu toate sistemele de operare ale dispozitivelor pe care le detii.
2. Acuratetea
Nu toate pedometrele de pe piata sunt 100% exacte. Este adevarat ca nu ai nevoie de o exactitate totala in momenul in care iti masori pasii, insa este bine sa ai un control cat mai mare asupra detaliilor. Din punct de vedere al preciziei, pedometrele se impart in doua mari categorii:
- cu arc
- cu accelerometru
Modelele cu arc sunt solutii vechi, destul de inexacte, insa cele cu accelerometru sunt foarte precise.
3. Usurinta de folosire
Este un alt criteriu foarte important, deoarece iti vei dori sa te simti cat se poate de confortabil in timp ce faci sport. Cele mai populare variante din acest punct de vedere sunt cele de tip bratara, construite din silicon. Modelele clasice, pozitionate la centura, pierd din ce in ce mai mult teren pentru ca nu sunt foarte exacte si pot genera destul de mult disconfort in timpul alergarii, spre exemplu.
4. Ergonomia
Este o calitate definita de mai multi factori. Primul factor care contureaza ergonomia este designul pedometrului, responsabil si de confortul oferit. Pe langa acesta, conteaza mult displayul digital si modul in care afseaza informatiile, capacitatea bateriei sau usurinta de folosire.
In principiu, este indicat ca produsul pentru care optezi sa aiba dimensiuni cat mai reduse, sa poata fi controlat dintr-un singur buton sau maxim doua si sa ofere rapid informatiile necesare.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online pedometre ieftine si bune. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023
