Sportul este esential pentru o viata sanatoasa si productiva. Din pacate, suntem din ce in ce mai prinsi in trafic si la locul de munca pentru a ne bucura din plin de ore intense de sport. Din fericire, exista si variante ce ne ofera sansa de a ne distra si a arde calorii intr-un mod placut, cum ar fi achizitia unei mese de ping pong. Fara a fi o achizitie costisitoare, o masa de ping pong se poate integra cu usurinta in casa ta si iti poate oferi ore intregi de distractie alaturi de prieteni sau chiar si singur.
Aparent, pare simplu sa cumperi o masa de ping pong, insa realitatea este cu totul si cu totul alta. In functie de brand, de modul de constructie si de materialele folosite, mesele de ping pong pot sa difere foarte mult. Daca vrei sa faci o achizitie inteligenta este bine sa te orientezi in functie de mai multe criterii.
Ghidul cumparatorului
1. Destinatia mesei
O masa de ping pong poate sa fie destinata incepatorilor, avansatilor si profesionistilor sau turneelor. Daca vrei o solutie pentru recreatie, nu trebuie sa investesti extrem de multi bani si poti opta pentru o piesa simpla, cu caracteristici minime de calitate. Altfel stau lucrurile daca folosesti masa intr-o scoala sau intr-un loc in care numarul de utilizatori este unul foarte mare.
Modelele profesionale trebuie sa fie certificate de ITTF pentru a avea garantia calitatii si de regula sunt construite extrem de atent, in asa fel incat jocul sa fie unul rapid si precis.
2. Tipul de masa
Ai de ales intre doua variante de mese de ping pong:
- stationare
- mobile
Varianta stationara este ideala pentru locurile pe care vrei sa le aloci 100% tenisului de masa, insa daca nu ai suficient spatiu si iti doresti sa te joci doar ocazional, este bine sa optezi pentru o masa mobila. Din pacate, diferentele de calitate se vad, o masa stationara fiind, de cele mai multe ori, mult mai buna decat una mobila. Totusi, si cea mobila isi poate face treaba foarte bine.
3. Dimensiunile
Nu toate mesele de tenis au dimensiunile identice. Evident, exista niste dimensiuni standard, recomandate iar acestea sunt de 275 cm in lungime, 150 cm in latime si aproximativ 75 de centimetri in inaltime. Diferentele pot aparea la grosimea platformei de joc, care este ideal sa fie cat mai groasa. O valoare minima ar fi de 1.6 cm, insa in cazul meselor de la concursuri, grosimea standard este de 2.5 centimetri.
4. Materialul
Mesele de ping pong pot fi realizate din Pal sau lemn. Evident, exista si variatii cum ar fi mesele stationare din ciment sau cele din metal, insa palul si lemnul permit un joc deosebit de corect.
5. Dotari / Accesorii
Orice masa de ping pong vine la pachet cu o serie de dotari. Multe au in componenta palete, mingi si fileu iar altele au o configuratie de tip playback, care iti permite sa te antrenezi individual. Pentru o flexibilitate cat mai mare, unele mese de ping pong au picioare cu role care le permit deplasarea facila.
Top Produse 2023
