Ceasurile inteligente, cunoscute si ca Smartwatch, au evoluat rapid in ultimii ani si ofera o interactivitate si functii care abia puteau fi imaginate in urma cu cativa ani. Spre deosebire de cele clasice, cele de tip Smartwatch masoara diversi parametri ai activitatilor fizice cum ar fi distanta parcursa, caloriile arse, durata somnului. Seamana intrucatva o bratara pentru fitness, dar fiind vorba de un ceas, de aceasta data avem un ecran mai mare si este mult mai important aspectul, cele mai interesante modele integrandu-se bine atat costumatiilor sport, cat si celor casual sau de office, ceea ce iti permite sa iti monitorizezi tot timpul datele personale despre activitatea fizica.
Ceasurile inteligente se conecteaza la telefonul mobil si transmit datele unei aplicatii care le stocheaza, le memoreaza si le afiseaza in rapoarte si grafice intuitive. Mai mult decat atat, modelele performante preiau date de la telefon si te anunta cand ai un SMS, primesti un telefon, un mesaj pe Facebook, WhatsApp si asa mai departe. Daca te intrebi cum sau unde gasesc ceasuri inteligente Smartwatch ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul Cumparatorului
Salveaza aceasta pagina pentru a nu omite vreun criteriu atunci cand achizitionezi un asemenea gadget.
1. Functiile disponibile
Ceasurile inteligente nu sunt ieftine, de aceea e si mai important sa fii atent la ce primesti pentru suma platita. In afara de functionalitatile dorite, poate vrei sa beneficiezi si de altele aditionale, alegand ceasul potrivit pentru aceeasi suma.
- GPS: modelele scumpe au GPS pentru a masura distanta cu acuratete.
- numarul de pasi: masoara cati pasi ai facut si ii va transforma in metri sau kilometri cu o acuratete mare, desi nu la fel de buna ca atunci cand are GPS
- caloriile arse: poate calcula cate calorii ai consumat si astfel vei supraveghea sa nu te ingrasi sau sa slabesti.
- ritmul cardiac sau bataile inimii ori cardiofrecventiometru: include un senzor care inregistreaza in timp real pulsul.
- durata somnului: raporteaza cate ore si minute dormi, daca te misti sau tresari cand dormi.
- temperatura si vreme: unele modele pot masura temperatura ambientala si pot afisa starea vremii si prognoza.
- microfon: util ca sa raspunzi la apelurile telefonice, de exemplu cand esti in masina. Ceasul comunica tot timpul cu smartphoneul Android, iPhone sau Windows Mobile
- interfete: fiind vorba de un ceas modern, cu display mai mare decat o bratara, este util sa ofere si sa poti alege intre mai multe tipuri de interfete: clasic, notificari , sanatate, sport etc.
- notificari: sunt utile alertele prin vibrare ori sonore pentru apeluri primite pe telefon sau alte obiective indeplinite (de ex. cand parcurgi o anumita distanta)
2. Conectivitate cu telefonul
Un ceas destept trebuie sa se conecteze cu telefonul mobil, fie ca e Android sau iPhone. In acest fel va transmite toate datele unei aplicatii de pe telefon care memoreaza, prelucreaza si afiseaza toate aceste informatii intr-un mod usor de citit si de analizat.
- sincronizarea automata inseamna ca dispozitivul va comunica wireless sau Bluetooth si in timp real cu telefonul, neffind nevoie sa il legi cu cablul USB sau alta metoda.
- sms, apeluri: ceasurile performante preiau date de la telefon si astfel vezi cine te suna, citesti mesaje, si chiar raspunzi si vorbesti la telefon cu ajutorul ceasului (are microfon si speaker).

Parametrii inregistrati sunt afisati pe telefon
3. Design si Ecran
Se stie ca un ceas este ca un obiect vestimentar, trebuie sa se asorteze cu vestimentatia, mai ales cu pantofii si cureaua, acest lucru ramanand valabil si in cazul ceasurilor destepte. Exista modele unisex, de dama, pentru barbati dar si pentru copii. Alege o culoare potrivita si fii atent ce material preferi pentru curea: piele, silicon sau metal (otel inoxidabil); ambele sunt bune, ei prefer pielea ca sa nu simt senzatia de rece si ca sa fie ceasul mai usor.
Cat priveste ecranul, trebuie sa fii atent la urmatoarele:
- marime: ia un ecran cat mai mare intrucat se pot afisa multe date, e pacat sa nu beneficiezi de cat mai multe dintr-o singura privire in loc sa „butonezi” ceasul.
- touchscreen: il atingi cu degetul si aplici setarile dorite
- citibil in la lumina: un ecran de calitate se citeste usor cand e soare puternic
- rezistent la zgarieturi
4. Bateria
Aceste dispozitive functioneaza cu baterii si ideal etse sa fie reincarcabile. Vestea buna este ca modelele de top se incarca punand ceasul pe un dispozitiv magnetic sau cu usb, deci nu trebuie sa schimbi bateria. Verifica autonomia bateriei, cat te tine pana la urmatoarea reincarcare. Este bien sa fie de minim 3 saptamani.
5. Alte caracteristici
- rezistenta la apa: sa se poata folosi si sa masoare parametrii cand esti sub apa, de exemplu la inot.
- garantia: alege un produs cu minim 2 ani garantie.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un ceas inteligent ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023

- disponibil in mai multe culori
- distanta, ritm cardiac, ciclu menstrual
- busola
- apeluri, mesaje
- ecran Retina de calitate
- forma patrata poate sa nu fie pe placul tuturor

- distanta parcursa, ritm cardiac
- barometru, accelerometru
- compatibil Android si iOS
- usor (63 g)
- design
- alarma
- include charging dock
- pret peste medie
Cele mai bune si populare marci sunt Garmin, Vector, Polar, Fitbit, Samsung, Apple, Huawei, Sony, E-boda, Evolio.