Cele Mai Bune Boxe de Podea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Sunetul din boxele televizorului nu se aude atat de viu asa cum se intampla cu un sistem 5.1, un soundbar sau cu boxele de podea. O pereche de boxe de podea se conecteaza de obicei la o statie de amplificare / amplificator sau la televizor pentru a asculta un sunet viu, clar si puternic la volum mare. Cel mai indicat e sa scoti sunetul printr-un ampificator, pentru a te bucura in totalitate de placerea de a auzi sunetul din aceste boxe.

Denumite si difuzoare standfloor, aceste boxe sunt solutia cea mai profesionala, dar si cea mai scumpa, pentru a te bucura intr-adevar de un sunet de o inalta claritate si puternic. Daca te intrebi care este cel mai bun, ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc boxe de podea ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cele-mai-bune-boxe-de-podea

Ghidul cumparatorului

Care este cea mai buna boxa de podea? Cum alegi?

1. Tipul

  • pasive: doar redau sunetul primit. Amplificarea si modificarile se fac inainte de a ajunge sunetul la boxe. Sunt cele mai populare si mai accesibile.
  • active: au incluse si o boxa care are rol de statie de amplificare. Sunt mai scumpe.

Cele mai indicate sunt cele pasive, mai ales ca vei putea oricand sa iti schimbi amplificatorul.

2. Puterea sunetului

Aceasta se exprima in watt si o regasim in 2 forme in descrierile tehnice: RMS si puterea muzicala. Ceea ce conteaza cand alegi, este sa compari puterea RMS, ca sa fie cat mai mare. RMS (Root-Mean-Square) este puterea pe care o poate reda, calculata la functionare continua, este daca vrei o constanta a ceea ce poate da boxa ori setul de boxe.

3. Difuzoare

Rcomand ca sa aiba 3 tipuri de difuzoare, mare, mediu si mic pentru a emite pe frecvente inalte, medii si joase, astfel incat sa auzi bass, treble si toate efectele cu o acuratete sporita si cat mai natural.

4. Dimensiuni / Materiale

Nu conteaza cat de mari sunt ca sa se auda bine, dar conteaza nivelul de la care se emite sunetul, deci nu lua unele foarte mici. In ceea ce priveste materialul folosit, cele din lemn redau sunetele cu o acuratete si naturalete sporite.

5. Date tehnice

  • impedanta (ohmi): este rezistenta la curent alternativ. Este trecuta in fisa tehnica si iti este utila pentru a lua boxe pe masura statiei de amplificare.
  • raspuns in frecventa (Hz): reprezinta ce frecvente poate procesa si reda. De exeplu, un produs cu valori intre 35 – 20000 Hz va reda toate aceste frecvente, si implicit se intelege magnitudinea sau puterea in decibeli
  • sensibilitatea (db) reprezinta intensitatea sonora in decibeli

6. Alte caracteristici

  • amplasare: trebuie sa ai in minte unde le vei amplasa. Daca le pui pe parchet e posibil sa vibreze la un volum ridicat, de aceea trebuie sa iei si suport pentru boxe.
  • conectivitate: cele mai multe se folosesc cu fir pentru a fi sigur de calitatea semnalului audio. Exista si modele wireless, dar sunt rare, mai scumpe si risti sa se piarda semnalul.
  • garantia: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o pereche de boxe de podea ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere RMS 190 W
  • impedanta 8 ohmi
  • raspuns in frecventa 19 - 40.000 Hz
Dezavantaje
  • pret mai ridicat
Avantaje
  • puternice RMS 170 W
  • pret

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *