Cum Se Alege Cel Mai Bun Televizor

(2 voturi)
Loading...
Televizorul este cel mai folosit obiect electronic, pe langa telefon si tableta. Exista o gama variata si multe marci cu functionalitati diverse, acesta fiind un domeniu unde se inoveaza mult, daca tinem cont ca au disparut aproape complet televizoarele cu tub, au aparut si dispar plasmele, iar acum cele mai bune televizoare sunt cele de tip LED.

Preturile au devenit tot mai accesibile pentru diagonale mari, astfel ca un televizor de 81 cm (32 inch) este accesibil pentru aproape oricine.

cel-mai-bun-televizor

Ghid de Cumparare

Inainte de a achizitiona un televizor, tineti cont de urmatoarele criterii.

1. LED, LCD sau Plasma?

Aceste tehnologii sunt un pic diferite, cea mai buna si cea mai noua este cea LED, deci recomand un televizor LED. Am explicat aici diferenta.

2. Diagonala

Ca si regula, trebuie sa va uitati la televizor de la o anumita distanta, si anume de minim 3 ori diagonala acestuia. Deci pentru o diagonala de 54 cm (21 inch) trebuie sa va uitati de la minim 1.5 m – aceasta e o diagonala buna pentru camere mici gen dormitor. pentru o diagonala de 81 cm (32 inch) trebuie sa priviti la tv de la minim 3×81 cm = 2.4 metri – aceasta e o diagonala buna pentru sufragerie. va recomandam sa optati pentru o diagonala cat mai mare,  unele canale sau emisiuni tv chiar merita, cum sunt filmele, meciurile de fotbal, canale despre natura gen National Geographic si altele. Vedeti o lista cu televizoare despre care utilizatorii au pareri bune, pe emag.

3. Conectivitate la internet (Smart TV)

Televizoare de tipul Smart TV se conecteaza la reteaua wireless si au un browser incorporat, iar dvs. puteti accesa internetul, vizualiza pagini web sau instala diverse aplicatii facute special pentru televizoarele smart. Exista multe aplicatii gratuite, dar sunt si multe platite, de exemplu televiziunile online SeeNow ori Voyo unde platiti un abonament si vedeti filme online sau alte posturi TV.

De asemenea, puteti asculta radio, vizualiza clipuri pe Youtube si multe altele. Deci este modern, are utilitate, mai ales daca aveti membri ai familiei care se uita mult pe Youtube. Consulta aceasta lista cu televizoare noi si de calitate, pe emag.

4. 3D

Aceasta caracteristica a televizorului va permite sa vedeti filme sau emisiuni in format tridimensional. Veti utiliza o pereche de ochelari speciali, de obicei inclusi in cutie, denumiti ochelari 3D. De asemenea, si transmisia emisiunii respective trebuie sa fie 3D. Exista si multe discuri sau DVDuri cu filme 3D.

Optiunea 3D adauga mult la pret; avand in vedere ca nu exista multe transmisii 3D, parerea noastra este ca o asemenea investitie nu este necesara, decat daca aveti bani de cheltuit pe DVDuri cu continut 3D. Vezi aici o lista.

5. Conectivitate / Porturi

Porturile permit conectarea altor dispozitive cum ar fi sisteme audio 5.1, boxe, soundbar, Playstation etc.

 • HDMI Aproape toate televizoarele au, dar este bine sa va uitati in specificatii, intrare sau intrari HDMI. Acestea sunt utile pentru a conecta laptopup sau alte deviceuri.
 • porturi USB: acestea va permit sa conectati stickurile USB si sa vedeti poze sau filme copiate de pe laptop

6. Pret si Garantie

Cumparati un televizor cu minim 2 ani de garantie. Televizoarele moderne si cu diagonala medie sau mare au preturi peste 1.000 ron, deci este util sa va asigurati investitia printr-o perioada de garantie mare.

Top Produse 2016

Smart LED LG,123 cm, 49LF630V

Avantaje
 • conectivitate la internet
 • playere (software) incluse
 • intrari HDMI, USB
 • rezolutie mare
Dezavantaje
 • nu e 3D

LED Smart Samsung, 80 cm, 32J5200

Avantaje
 • rezolutie Full HD
 • diagonala mare de 80 cm
 • WiFi
 • porturi USB, HDMI
 • raport calitate-pret

Daca vreti sa faceti o economie la buget, dar sa luati un televizor de calitate, puteti opta pentru unul fara conectivitate la internet, adica non smart tv – vedeti aici o lista (emag).

Daca esti interesat sa achizitionezi un 3D uita-te la lista de aici.

Cel mai bun televizor raport calitate pret de pe piata trebuie sa fie performant, sa inglobeze tehnologii noi cum ar fi conectivitatea wireless, sa aiba o rezolutie mare (full HD sau 4k), dar si o diagonala generoasa la un pret cat mai mic. Cele mai bune marci sunt Samsung, LG, Sony, Philips,  Panasonic, Sharp, iar ca diagonale sunt populare in Romania cele led de 81cm, diagonala medie asigurand si un pret convenabil.

In general pretul platit se regaseste in calitate, deci nu va orientati intotdeauna spre ce e mai ieftin.

 

Articole similare

 

TopProduse.ro