Cel Mai Bun Telemetru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune telemetre? Care este cel mai bun telemetru?

Un telemetru poate să fie una dintre piesele esentiale ale trusei tale de unelte. Este un dispozitiv prin care poti sa masori la milimetru orice dimensiune si poti realiza lucrari extrem de precise.Telemetrul este, asadar, un dispozitiv care prin intermediul unui semnal laser sau ultrasonic masoara distanta dintre doua puncte.

Folosit in casa, pe santier sau pe teren pentru a masura pante si unghiuri, reprezinta o investitie justificata, atat pentru amatorii care iubesc sa lucreze acasa, cat si pentru profesionisti. Daca te intrebi cum sau unde gasesc telemetre ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

1. Tehnologia folosita de telemetru

  • cu ultrasunete
  • laser

In principiu, ai de ales intre telemetre care folosesc ultrasunetele pentru a masura sau variante care folosesc laserul. Pentru distantele mai mari de 10 metri laserul este mai eficient, insa pentru distante foarte mici, un telemetru cu ultrasunete poate sa fie perfect.

Masuratorile au o limita, chiar si in cazul masuratorii cu laser, deoarece odata cu distanta creste si divergenta razei laser, ceea ce scade precizia. Astfel, este bine sa te interesezi in legatura cu precizia de care dispune telemetrul pe care il cumperi, mai ales daca ai nevoie de masuratori la distanta, foarte exacte.

2. Distanta masuratorilor

Asa cum am precizat, este important sa stii distanta pe care urmeaza sa o masori. Pentru distante de pana in 20 de metri nu ai nevoie de un telemetru extrem de scump, insa pentru masuratori care depasesc 20 de metri, vei avea nevoie de o solutie semi profesionala sau profesionala. O varianta profesionala iti va scoate mai multi bani din buzunar, insa iti va oferi sansa de a masura distante de peste 100 de metri.

3. Precizia

Precizia este o valoare pe care o vei gasi in specificatiile fiecarui telemetru. De regula, precizia este masurata in centimetri de abatere, care pot fi de 1 cm in cazul telemetrelor ultrasonice si de pana la mm in cazul celor cu laser.

4. Functii

Telemetrele moderne sunt echipate cu mai multe functii interesante. Functia de oprire automata dupa un anumit timp de inactivitate, functia de memorare a dimensiunilor deja prelevate sau functia de corectie a datelor sunt extrem de utile daca ai nevoie de o precizie cat mai mare a masuratorilor. De asemenea, poti achizitiona un telemetru care sa te avertizeze atunci cand acumulatorul este aproape de a fi epuizat sau unul care sa ofere mai multe date.

5. Protectie impotriva temperaturilor extreme si a umiditatii

Constructia telemetrului pe care il cumperi trebuie sa tina cont de mediul in care il vei folosi. Daca urmeaza sa il folosesti intr-un mediu cu umiditate mare sau intr-un mediu cu temperaturi mult prea joase sau mult prea inalte, este bine sa te informezi in legatura cu rezistenta pe care o are. De regula, vei gasi in specificatii toate detaliile de care ai nevoie in acest sens.

6. Modul de alimentare

Majoritatea telemetrelor moderne se pot alimenta printr-n acumulator, care este ideal sa aiba o autonomie cat mai mare. Exista, insa, si variante care se alimenteaza la retea, insa prezenta cablului poate sa iti scada din flexibilitate destul de mult.

7. Design

Nu este o caracteristica esentiala, insa este important sa alegi un telemetru care sa poata fi utilizat cu usurinta si care sa fie cat mai usor. De regula, sunt aparate care nu au o greutate foarte mare, insa daca pot fi purtate cu cat mai multa usurinta, este cu atat mai bine.

8. Alte caracteristici

  • conectivitate: modelele mai noi se conecteaza wireless la laptop sau telefonul mobil pentru a transmite masuratorile
  • display: modelel mai scumpe ofera display touchscreen si o diagonala mai mare
  • marca: nu in ultimul rand, tine cont de cel care produce telemetrul. Incearca sa te informezi in legatura cu principalele nume din domeniu si alege acel brand care iti poate oferi cea mai mare incredere si te poate asigura de eficienta maxima.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un telemetru ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • cu laser
  • precis
  • pret bun
Dezavantaje
  • nu are conectivitate WiFi

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *