Cel Mai Bun Set De Cutite de Bucatarie

(1 voturi)
Loading...
Cutitul este folosit in aproape toate operatiunile de bucatarie si este indicat sa folositi, precum un bucatar profesionist, un set alcatuit din mai multe tipuri de cutite pentru a il folosi pe cel mai potrivit in functie de operatia ce va fi executate: taiat carne filetat peste, taiat paine, taiat legume si altele. Daca te intrebi care este cel mai bun, ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc seturi de cutite ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

In cele mai multe bucatarii exista sau/si este folosit un singur tip de cutit, si anume cutitul bucatarului. Dar trebuie folosite alte tipuri de cutite, in functie de operatiuni,

cutitul-bucatarului

Cutitul bucatarului

 

Cutit pentru bucataria asiatica

Cutit pentru bucataria asiatica

 

cutit-curatat-peste

Cutit pentru curatat peste

 

Cutit pentru legume

Cutit pentru legume

 

Cutit pentru decojit

Cutit pentru decojit

 

Cutit pentru feliat paine

Cutit pentru feliat paine

 

Dupa forma, dimensiunile si felul cum este zimtata lama va puteti da seama ca fiecare tip este gandit pentru a face anumite operatiuni cu eficienta (timp redus) si de calitate (sa fileteze pestele astfel incat sa scoata cat mai multa carne fara sa il franjureze, sa taie painea fara sa comprime aluatul etc.). Un set de cutite profesionale din inox si cu suport iti va face viata mai usoara in bucatarie.

Ghidul cumparatorului

Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune seturi de cutite? Care este cel mai bun set de cutite de bucatarie?

1. Tipurile de cutite

Intai decide-te ce feluri de cutite iti trebuie neaparat. Pe langa acestea, nu strica daca setul va contine si alte tipuri. Este bine sa acoperi macar marimi diferite. De obicei un set contine cutitul bucatarului, cutit pentru tomate, pentru legume, pentru paine, pentru decojit, pentru peste, eventual si pentru bucatarie asiatica.

2. Cutitul bucatarului

Fiind cel mai folosit tip si potrivit pentru o varietate de operatiuni (acesta suplineste si lipsa altor cutite), este util ca

  • sa fie mai greu, pentru ca astfel tai mai repede si mai bine
  • lama nu trebuie sa fie flexibila intrucat te poti accidenta cand tai ceva mai tare

3. Lama

Lama este partea cea mai importanta a unui cutit. Aceasta trebuie sa isi mentina calitatea taierii in timp (sa nu se toceasca), sa fie rezistenta si rezistenta la rugina. Cele mai multe au lame din otel inoxidabil, dar au aparut si aliaje pe baza de otel, materiale compozite, titan si chiar ceramica.

La cutitele pe care le folosesti cel mai mult (cel al bucatarului, pentru legume ..) uita-te ca lungimea sa fie de minim 20 cm, verifica forma lamei (curbura partii taietoare) si varful.

4. Manerul

Acesta trebuie sa fie ergonomic, sa nu iti alunece mana, sa fie rezistent in timp la umezeala si rugina si sa aiba suprafete cat mai plate pentru a nu retine microorganisme.

5. Suport

Intrucat un set contine minim 5 piese ori mai mult, este util sa aiba un suport de lemn sau metalic in care sa stea cutitele cand mu sunt folosite.

6. Alte caracteristici

  • unele seturi au pe suport un dispozitiv magnetic sau mecanic pentru a putea agata si alte ustensile de bucatarie cum ar fi spatula, polonic etc.
  • design: alege si o culoare si un design care iti plac.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un set de cutite ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2016

Avantaje
  • 5 cutite
  • otel inoxidabil
  • suport
Avantaje
  • 5 piese
  • inox
  • design
  • raport calitate pret
Dezavantaje
  • nu are suport

 

Articole similare

 

TopProduse.ro