Cum Se Alege Cea Mai Buna Saltea de Pat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

 Statisticile arata ca dormim o treime din viata. Nu toti realizeaza importanta unui somn sanatos si odihnitor pentru starea de sanatate a coloanei vertebrale si vitalitatea zilnica. Daca nu dormiti in pozitia corecta, in timp pot aparea probleme la gat, la coloana vertebrala sau spate.

La aceasta contribuie in mod esential patul, mai exact salteaua acestuia. Cele mai bune saltele de pat sau de dormit asigura in primul o pozitie corecta in timpul somnului si sunt facute din materiale durabile.

Saltelele de calitate imbina confortul cu o pozitie ortopedica corecta in timpul somnului, asigurand o buna circulatie a sangelui si fiind benefice pentru coloana vertebrala.

cea-mai-buna-saltea-de-pat

Ghidul Cumparatorului

1. Dimensiunile

Salteaua trebuie sa se incadreze perfect in somiera patului, adica sa nu fie mai mare sau mai mica, intrucat nu vei avea o pozitie corecta cand esti intins pe pat. Masoara patul si asigura-te ca iei salteaua potrivita. Marimea standard este de este de 160 x 200 cm (latime x lungime).

2. Materiale si Igiena

O saltea tare va duce la indreptarea coloanei, pe cand una moale va face corpul sa aiba o pozitie incovoiata in timpul somnului, ceea ce duce in timp si la curbarea coloanei.  Confortul, ventilarea optima si rezistenta depind de modul cum e construita salteaua.

Elasticitatea este data si de tehnologia folosita, intalnindu-se 3 mari tipuri de saltele:

  • cu arcuri: sunt in general mai tari si asigura o buna circulatie a aerului. Sunt rezistente si durabile, dar nu asigura independenta mare fata de partenerul de somn.
  • cu spuma: se adapteaza la fiecare parte a corpului si ofera idependenta fata de partenerul de somn, adica miscatile tale nu vor trezi foarte usor partenerul. Unele modele mai noi au in componenta o spuma memory, care se adapteaza local la temperatura fiecare parti din corp; in acest fel presiunea este distribuita mai judicios si se mentine o buna circulatie a sangelui. Se mai numesc saltele cu memorie. Dezavantajul este ca sunt mai scumpe.
  • din latex: letexul are origine naturala (arbore de cauciuc) si are proprietati anti-microbiene. Aceste saltele au elasticitate buna, dar nu au fermitate ca acelea cu arcuri.

Este important ca salteaua sa fie cat mai simpla. Matlasarea sau materialul exterior al acesteia trebuie sa fie facut din materiale cat mai confortabile. Modelele de top sunt antialergice, adica sunt tratate impotriva acarienilor si bacteriilor. Unele modele au un strat cu insertie de gel, care ajuta la pastrarea unei temperaturi uniforme si la eliminarea punctelor de presiune din zona umerilor.

Curatarea saltelei se face cel mai usor cu aspiratorul, cu peria speciala de dimensiuni mai mici, special gandita pentru tapiterii. Nu ezita sa o aerisesti periodic, dar evita sa ii schimbi forma. De asemenea, poti intoarce salteaua o data la 6 luni, pentru a uniformiza rezistenta si elasticitatea.

3. Greutatea maxima

Aceasta se exprima in kilograme/persoana si arata greutatea maxima recomandata per persoana, altfel salteaua isi modifica parametrii initiali in ce priveste mai ales rezistenta si forma.

4. Alte Caracteristici

  • husa: anumite saltele au husa detasabila, care se incheie cu fermoar. Daca nu are husa, poti lua in considerare sa cumperi una, pentru a o spala periodic, la cateva luni. Este utila si daca versi ceva pe pat. E bine sa preferi intotdeauna materialele naturale, adica bumbacul sau lana.
  • somiera: aceasta este suportul pe care se aseaza salteaua. Este mai bun un pat cu somiera prin care trece aerul, ceea ce contribuie la o ventilare mai buna si la circulatia aerului prin saltea, prevenind acumularea mirosurilor neplacute. Somierele de calitate sunt facute din componente flexibile, pentru a asigura un somn mai odihnitor.
  • fermitatea: daca ai probleme cu coloana, este bine sa ceri intai recomandarea unui medic. Acesta iti va spune ce tip de saltea iti va face bine, referindu-se mai ales la cat de moale sau cat de tare sa fie.

Top Produse 2023

Avantaje
  • elasticitate uniforma
  • suporta 100 kg/persoana
Dezavantaje
  • pret peste medie
Avantaje
  • saltea tip Relaxa, tratata impotriva acarienilor si microbilor
  • pret bun

Cumpararea saltelei de pat este o investitie pe termen lung. De regula, aceasta trebuie inlocuita la fiecare 8-10 ani, deci orienteaza-te mai mult pe calitate decat pe pret mic sau ieftin.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *