Cea Mai Buna Masina de Spalat Vase Incorporabila

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Timpul reprezinta o problema pentru majoritatea persoanelor active. Mai ales daca locuiesti intr-un oras mare si stai in trafic, sa ajungi acasa si sa mai trebuiasca sa speli si vasele poate fi un inconvenient. Este cat se poate de simplu, o masina de spalat vase iti ofera de fapt mai mult timp liber, asta pe langa faptul ca iti spala vesela intr-un mod impecabil, fara a lasa urme de grasimi sau detergenti.

masina-de-spalat-vase-incorporabila

Ghidul cumparatorului

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila trebuie sa spele diverse tiuri de oale, tavi, tigai, pahare, sa elimine toate petele si urmele de grasime, sa lase tacamurile complet uscate, sa fie silentioasa si sa aiba un consum mic.

1. Dimensiuni

Fiind vorba de un produs incorporabil, la fel ca la celelalte incorporabile (frigider, cuptor, plita), trebuie sa te asiguri ca va incapea in mobilierul de bucatarie. Exista 2 mari latimi: 45 sau 60 de cm, dar in afara de asta, verifica in fisa tehnica inaltimea si adancimea masinii. Nu uita ca iti trebuie conectare la curent si sursa de apa (intrare si evacuare).

2. Capacitatea

Aceasta reprezinta cate vase poti spala odata si se exprima in seturi de vase – cu cat mai multe seturi cu atat mai bine.In principal gasesti de 9 si 12 seturi, dar asta depinde de cat de mare e familia ta.

Ce inseamna 1 set de vase?

Daca nu ai mai folosit o masina de spalat vase, trebuie sa stii ca un set se refera la:

  • 1 farfurie de ciorba
  • 1 farfurie plata
  • 1 farfurie pentru desert
  • 1 pahar
  • 1 cana / ceasca
  • 1 cutit
  • 1 lingura
  • 1 furculita
  • 1 lingurita de desert

3. Interior si compartimentare

O compartimentare cat mai buna iti face munca mai usoara cand le introduci si le scoti, dar si ajuta la o spalare mai eficienta, evitandu-se ca vasele sa se atinga intre ele. Sa verifici cate si ce tipuri de sertare si compartimente sunt incluse. Este util ca sertarul de jos sa fie reglabil pe inaltime pentru a face loc si a putea spala oale sau vase mari.

4. Timp si Programe

Una din problmele masinilor de spalat vase ieftine este ca le ia mult timp sa spele, deci verifica daca are un program rapid, cat dureaza, precum si ce alte programe ofera (intensiv, normal, ecologic cu putina apa si detergent ..).

5. Consum

Acest produs consuma curent, apa si detergent. Clasa de eficienta se exprima in literele alfabetului incepand de la A, B, C, D .. A inseamna mai bun, mai eficient si pe masura ce mergem spre C, D inseamna ca va consuma mai mult. Aceste standarde de masurare au fost impuse de catre Uniunea Europeana si au in vedere atat informarea obiectiva a consumatorului, cat si protejarea mediului prin evitarea risipei. In timp au aparul masini mai performante decat clasa A, de aceea au aparut A+, A++ care sunt mai bune decat A.

Verifica eficienta energetica, la spalare si la uscare. Consumul anual de energie si de apa sunt trecute in fisa tehnica. Mai important este cel de energie electrica intrucat este mai scumpa decat apa. O masina de spalat vase incorporabila va consuma mai putin decat un frigider, deci are un consum destul de mic.

Aceste produse functioneaza cu pastile sau capsule cu detergent special pentru masina de spalat vase, asigura-te ca iei o marca populara si se gasesc consumabile de vanzare online. Acesti detergenti contin sare si lichid de limpezire si mai sunt cunoscuti sub denumirea de detergent 5 in 1, 4 in 1, sau 3 in 1.

6. Control si afisaj

Controlul electronic este mai precis decat cel mecanic. Este util un display pentru afisarea temperaturii, a timpului ramas si pentru vizualizarea / efectuarea usoara a setarilor.

7. Zgomot

Intrucat multe programe dureaza si 1 h, este important ca masina sa fie silentioasa, de aceea e bine sa verifici nivelul de zgomot exprimat in fisa tehnica in db (decibeli).

8. Alte caracteristici

  • timer: poti sa o programezi sa porneasca peste X ore sau la o ora anume
  • garantia: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Top Produse 2023

Avantaje
  • 10 seturi
  • programare intaziata
Dezavantaje
  • control mecanic

 

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *