Care este cea mai buna lopata de zapada

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Romania este o tara cu cel putin 2 luni de iarna pe an si aici vorbesc de lunile in care efectiv ninge. In ianuarie si februarie ninge abundent si multe strazi, chiar localitati, raman inzapezite prin surprindere. dar nu este deloc exclus sa avem de-a face cu ninsoare si in decembrie si martie. O lopata este, prin urmare, necesara pentru a indeparta rapid zapada din fata usii, casei, de pe trotura si de pe langa masina.

cea-mai-buna-lopata-de-zapada

Ghid de cumparare

Cand alegi o lopata, tine cont de aceste criterii.

1. Dimensiunile si Forma

Gandeste-te cine va folosi lopata. daca este copil, adult si mai ales ce inaltime are, pentru a lua o lopata corespunzatoare ca si inaltime. Baza lopetii trebuie sa fie cat mai lata pentru a putea lua sau impinge cat mai multa zapada. Lopetile cu baza lata sunt recomandate pentru zapada proaspata, moale, intimp ce lopetile cu baza mica se folosesc mai mult pentru a strapunge sau a lua zapada care incepe sa se intareasca. In general, 40 cm latime este media si minimul recomandat de noi.

Pentru zapada este recomandata o lopata cu lama lata, dar e important sa nu lasati zapada sa inghete, altfel va chinuiti sa o indepartati si va trebui sa o spargeti mai intai.

Daca o folositi la masina, se recomanda lopetile mici, care incap in portbagaj, dar acestea nu au acelasi randament ca lopetile mari – e adevarat ca nici nu trebuie sa dai la o parte atata zapada ca in fata casei. latimea lamei este in medie 40 cm, dar exista si lame mai late, utile mai mult pentru impins decat pentru aruncat zapada.

2. Materialul

Atat coada, cat si lama trebuie sa fie din materiale rezistente, altfel lopata se rupe si nu mai ai ce sa faci cu ea. Lopetile din plastic se indoaie sau se rup cel mai usor, dvs trebuind sa cautati alta lopata. De aceea recomandam lopeti cu lama din metal si coada din lemn sau metal, dar nu din plastic.

3. Alte Caracteristici

  • greutatea este alt factor care trebuie luat in seama, o lopata mai usoara fiind mai buna, pentru a nu obosi repede
  • pliabila – anumite modele se pot plia sau componentele se pot dezasambla, ceea ce ajuta la depozitarea lopetii in masina, in boxa etc.

Top Produse 2023

Avantaje
  • coada din aluminiu, antiaderenta
  • lama ergonomica si eficienta
  • pret bun
Dezavantaje
  • lama e din plastic, nu se poate sparge gheata cu ea
Avantaje
  • latime medie 50 cm
  • bune pentru impins/indepartat zapada proaspata
Dezavantaje
  • nu este metalica, exista riscul de a se indoi daca o folositi la zapada intarita si gheata

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *