Care Este Cea Mai Buna Friteuza

(1 voturi)
Loading...
Friteuza este un instrument util pentru a praji repede si cu un efort minim cartofi prajiti, hamburgeri, snitele si alte preparate din carne, peste, legume, gogosi, in general orice necesita prajire in ulei. De exemplu, pentru cartofi pai nu mai e necesar sa ii mai intorci si vei pregati masa mult mai rapid.

Se stie ca nu este sanatos sa mananci foarte prajit ori arsuri, de aceea friteuzele sunt acum capabile sa prajeasca cu foarte putin ulei si folosesc tehnologii aditionale cum ar fi generarea de abur fierbinte ca sa adauge un plus de temperatura necesar prajirii. Este recomandat sa puneti ulei nou la fiecare folosire, adica sa nu refolositi uleiul, pentru a manca astfel intr-un mod sanatos.

cea-mai-buna-friteuza

Ghidul Cumparatorului

1. Capacitatea

Gandeste-te pentru cate persoane gatesti si ia o friteuza cu o capacitate suficienta, pentru a praji alimentele intr-un timp scurt. Iti recomandam o capacitate de minim 0.8 kg sau 1 kg.

2. Puterea

Puterea ne arata cat de repede si cat de puternic poate incalzi o friteuza. Este bine sa iei un produs cu o putere mai mare, pentru ca o poti regla in momentul folosirii, mai tare sau mai incet, dupa cum ai nevoie si in functie de ceea ce gatesti. O putere de 1200 – 1400W este foarte buna.

3. Utilizarea de ulei

Initial, toate friteuzele au functionat cu baie de ulei, adica o cantitate mare de ulei pusa in cuva, in care alimentele erau prajite. In timp s-a incercat diminuarea cantitatii de ulei care trebuie folosita, atat pentru a face economie de ulei, dar si pentru a manca cat mai sanatos, cu cat mai putine grasimi. Friteuzele noi si performante sunt capabile sa gateasca cu cateva linguri de ulei. Tot la modelele noi puteti intalni si gatirea cu aburi ca siste, aditional pentru a folosi cat mai putin ulei.

4. Siguranta

Este important ca sa se inchida in mod etans si sa aiba un mecanism de blocare, pe durata functionarii. Picioarele trebuie sa fie anti-alunecare, pentru a preveni rasturnarea accidentala. Aceste masuri sunt importante intrucat in friteuza se ating temperaturi destul de mari, adica peste 150 de grade Celsius.

Indicatoarele luminoase Pornit/Oprit, precum si cel care arata ca friteuza este in functiune, sunt foarte utile si nu ar trebui sa lipseasca la produsele de calitate medie sau superioara.

5. Intretinerea

Componentele trebuie sa fie lavabile, eventual sa se poata spala in masina de spalat vase. Produsele de calitate au filtre care retin mirosul si fumul, prevenind raspandirea acestora in incapere. O friteuza bune nu scoate fum si nu elimina multe mirosuri.

6. Alte Caracteristici

  • controlul temperaturii: inseamna sa puteti regla temperatura, prin intermediul unui termostat
  • cronometru sau timer: aparatul se opreste sau suna o alarma sonora cand expira timpul de gatire setat.
  • fereastra de supraveghere este un geam prin care puteti vedea in ce stare sunt alimentele, cat de prajite sunt, fara a fi nevoiti sa deschideti capacul.
  • este utila si o carte de retete, intrucat la friteuza puteti sa prajiti mai multe feluri de alimente
  • garantia: luati un produs cu garantie minim 2 ani

Top Produse 2016

Avantaje
  • putere 1425 W
  • sistem de abur fierbinte
  • control temperatura
  • filtru de aer
  • cronometru
  • indicator luminos
Dezavantaje
  • capacitate de 0.8 l, familiile mari de peste 4 persoane pot avea nevoie de mai mult
Avantaje
  • putere de 1600 W, reglabila
  • capcitate de 1 kg
  • geam de supraveghere
  • indicator luminos
  • pretul
Dezavantaje
  • nu are sistem de generare abur fierbinte

Exista si produse pentru uz profesional sau care functioneaza pe gaz, dar pentru acasa este mai buna una electrica. Marcile cele mai cunoscute sunt Tefal, Philips, Moulinex, iar ca pret trebuie sa va pregatiti sa cheltuiti de la 200 de lei – pentru una ieftina, sau peste 400 de lei pentru un model mai avansat.

 

Articole similare

 

TopProduse.ro