Cel Mai Bun Espressor de Cafea

(4 voturi)
Loading...
Cafeaua este un aliment consumat care, in cantitati rezonabile, ca si vinul de altfel, are efecte benefice asupra sanatatii. Exista mai multe modalitati de preparare a cafelei, incepand cu cea la ibric, la filtru si ajungand la mijloace mai moderne cum sunt espressoarele de cafea.

cel-mai-bun-espressor

Daca esti printre cei care cauta espressoare de cafea ieftine si bune sau vrei o recomandare pentru espressor de cafea, tine cont de criteriile din acest articol. Cele mai cunoscute marci sunt DeLonghi, Philips (gama Saeco), Bosch (gama Tassimo), Gaggia, Krups.

Ghid de Alegere

1. Gradul de automatizare

Exista mai multe feluri de expressoare, care pot fi clasificate in functie de cate de automatizate sunt, astfel:

  • espressor automat: este usor de folosit si eficient; doar selectezi tipul de bautura, cate cesti, eventual si cantitatea de lapte, dupa care apesi start. Trebuie doar sa pui cafea boabe, daca are rasnita incorporata, sau cafea macinata, daca nu are rasnita
  • espressor manual: este acela unde vei trage de un maner pentru a impinge apa fierbinte peste cafeaua macinata. Are buton doar pentru incalzirea apei, in rest trebuie sa faci totul manual.
  • espressor semiautomat: este necesar sa pui manual cafea intr-un dop cu maner, apoi sa il infiletezi la espressor si sa apesi start, dupa care, dupa ce ai terminat de preparat cafeaua, desfiletezi acel maner si arunci zatul.

Cel mai bun espressor este cel automat, care iti salveaza timp, poti face repede una sau mai multe cafele pentru tine sau invitati.

2. Tipul de cafea

Nu toate espressoarele pot prelucra diferitele tipuri de cafea. Verifica inainte sa cumperi.

  • cafea boabe: includ o rasnita si vor macina cafeaua inainte de a face cafeaua. Sunt mai scumpe.
  • cafea macinata: acestea nu vor macina cafeaua boabe, ci trebuie sa pui cafea macinata.
  • cafea boabe si macinata: accepta ambele tipuri de cafea.
  • cu capsule su pad cafea: sunt capsule speciale, de fapt niste plicuri cu cafea, intocmai ca si cele de ceai, dar mai mari. Avantajul este ca se curata usor (plicurile se arunca dupa utilizare), sunt mai ieftine, dar dezavantajul este ca trebuie sa cumperi tot timpul astfel de plicuri.

Recomandarea noastra este sa pui cafea boabe intrucat cafeaua va avea o aroma si un miros mult mai placute. Ideal este un expressor care suporta cafea boabe, dar si macinata, ceea ce iti da libertate mai mare, dar de obicei sunt mai scumpe.

3. Performanta

Timpul de preparare, gustul si aroma care se scot din boabele de cafea sau din cea macinata, precum si altele precum zgomotul, depind de tehnologia folosita la crearea presiunii. Apa, dupa ce este infirbantata la temperatura necesara, este impinsa cu presiune prin cafea si astfel rezulta produsul final. Exista 2 mari tipuri de pompe: cu presiune sau cu aburi, cele mai performante fiind cele cu presiune. Este bine sa alegeti un produs cu presiune de minim 10 bar.

4. Tipuri de bauturi

Un avantaj al espressoarelor este ca poti produce mi multe tipuri de bauturi, multe dintre ele disponibile doar in restaurante. Acestea sunt: cafea espresso, capuccino, caffe, latte machiato, ciocolata calda, ceai, lapte cald sau pur si simplu doar apa fierbinte pe care o poti folosi uterior la infuzii.

5. Alte Caracteristici

  • rasnita este o functionalitate care nu trebuie omisa intrucat, cum spuneam, cafeaua obtinuta din boabe este cea mai aromata. Setarea gradului de macinare este o functie utila pentru a personaliza mai mult aroma.
  • rezervor de apa: o capacitate mai mare inseamna ca trebuie sa il realimentezi mai rar cu apa. Este bine sa aiba minim 1 litru.
  • rezervor de lapte: dispozitivele performante si mai scumpe au un rezervor unde puneti lapte, pentru a putea fi adaugat usor si automat in cafea, chiar la momentul prepararii.
  • curatarea automata iti va usura munca. Normal espressorul trebuie curatat la un anumit timp, conform instructiunilor fiecarui model, iar aceasta functie va face totul automat, curatand cu apa fierbinte si aburi toate canalele de circulatie a cafelei.
  • sistemul de decalcifiere si anticalcar va elimina/curata calcarul care se depune din cazua apei. Masinaria trebuie curatata periodic, de aceea dispozitivele automate vor face treaba pentru tine.
  • dispozitiv de spumare: este de fapt o tija care, cand e actionata, scoate aer cald cu o animita presiune, pentru a produce spuma. Aceasta tija se introduce in ceasca cu cafea, lapte etc. Este utila pentru a adauga un strat de spuma la cafea, lapte, capuccino.
  • afisajul si controlul digital, iluminarea suportului unde stau cestile sunt alte aspecte care nu trebuie omise.
  • garantia: recomandam sa alegi un produs cu o garantie de minim 2 ani, fiind vorba de o investitie semnificativa

Top Produse 2016

Avantaje
  • automat
  • cafea boabe si macinata
  • spumare, capuccino
  • rezervor apa 1.8 l
Dezavantaje
  • nu are afisaj digital
Avantaje
  • automat
  • cafea boabe
  • spumare
  • rezervor apa 1 l
  • autocuratare
Dezavantaje
  • doar cafea boabe

Ca si pret, aceste electrocasnice, mai ales cele de calitate, nu sunt ieftine. Trebuie sa alegi un raport calitate pret cat mai convenabil, dar pregateste peste 1.000 de lei pentru achizitia unui dispozitiv performant.

 

Articole similare

 

TopProduse.ro