Cel Mai Bun Boiler Electric

(8 voturi)
Loading...
Boilerul electric se foloseste pentru a avea apa calda in locatii unde nu exista centrala termica, nu exista retea de apa calda sau, mai rar, ca sistem de rezerva pentru situatiile in care nu ar merge centrala termica.

Prezinta avantajul ca investitia este mai mica in comparatie cu o centrala, montarea se face mai usor si nu necesita guri de aerisire. Acesta incalzeste si mentine calda o cantitate de apa care poate fi folosita pentru dus, baie, spalat pe maini, vase etc., cel mai adesea montandu-se in baie, dar exista si modele de dimensiuni mai mici pentru bucatarie.

cel-mai-bun-boiler-electric

Dezavantajul, fata de o centrala pe gaz sau pe lemne, este acela ca nu asigura in mod continuu apa calda, ci atat cat este capacitatea rezervorului boilerului (ex. 80 litri). Dupa ce o consumati trebuie sa asteptati pana se incalzeste iarasi un rezervor cu apa.

Cele mai populare branduri sunt Ariston si Tesy, iar ca volum, sunt foarte utilizate cele de 50l, 80l si 10l, acesta din urma pentru apa menajera sau chiuveta.

Ghidul Cumparatorului

Un boiler trebuie sa aiba un design placut si sa fie usor de utilizat, fara foarte multe butoane sau setari complicate. Exista mai multe tipuri de aparate, iar pentru a alege cel mai bun boiler electric ar trebui sa tineti cont de urmatoarele criterii.

1.  Volum si Capacitatea de incalzire

Prima data trebuie sa estimati de cata apa calda aveti nevoie. Pentru dus si chiuveta e suficient un boiler de 80 litri, pe cand pentru a umple o cada de baie este mai bun unul de 100 litri.

Aveti mai jos un tabel de la producatorul de boilere Tesy care va ajuta sa estimati foarte usor necesarul dvs. si ce capacitate sa alegeti. Cel mai mic boiler electric are o capacitate de 10l, iar cele mai mari ajung pana la 120-150l.

volum-si-capacitatea-de-incalzire

2. Rezervorul si calitatea apei

Este important ca vasul sau rezervorul in care sta apa sa fie din materiale de calitate pentru a evita coroziunea si pentru a pastra astfel igiena apei, dar si pentru a prelungi durata de viata a produsului.

Cele mai bune sunt vasele de otel emailat, de sticla ceramica, cu email sau IPX4.

3. Timpul de incazire a apei si Consumul de curent

Aceste 2 criterii sunt foarte importante pentru a alege cel mai performant boiler electric si sunt influentate in mod direct de putere (exprimata in watt). O putere mai mare inseamna ca apa va fi incalzita mai rapid, pe cand o putere mica inseamna ca incalzirea apei va dura ceva mai mult.

Consumul de energie electrica este influentat de puterea la care functioneaza produsul, de capacitate (litri) si de timp, de aceea un boiler mai mare va consuma mai mult, in schimb veti beneficia de mai multa apa calda.

Termoizolatia
In afara de a incalzi repede apa, este important sa nu se piarda caldura, ceea ce ar duce la ridicarea consumului de curent electric si apa, adica la scaderea eficientei. Boilerele performante sunt prevazute cu un strat termoizolant care are rolul de a diminua pierderile de caldura, cea mai populara si eficienta fiind spuma poliuretanica.

Pentru a avea un consum redus, luati un boiler cu izolatie de calitate si putere reglabila.

4. Presiune

Presiunea boilerului va permite sa il montati la o distanta mai mare de cada sau chiuveta. De aceea o presiune mai mare este mai buna.

5. Alte Caracteristici

Boilerele de calitate ofera mai multe beneficii si functionalitati:

 • indicator luminos pentru statusul apei (daca este in curs de incalzire ori este gata pentru utilizare), daca este pornit boilerul sau nu.
 • termostat: un astfel de dispozitiv permite reglarea temperaturii si, implicit, un consum mai redus, o utilizare in regim economic.
 • controlul trebuie sa se faca usor, prin butoane amplasate in exterior
 • protectie anti inghet: daca este amplasat intr-o incapere neincalzita, in timpul iernii, cand temperaturile scad mult, boilerul nu va ingheta, nu se va defecta si va functiona fara probleme.
 • anodul de magneziu are rolul de a proteja rezervorul boilerului impotriva coroziunii  electrochimice. Cu cat apa se incalzeste mai tare, cu atat creste riscul coroziunii chimice, iar anodul de magneziu previne acest fenomen. Mai simplu spus, acest anod are rolul de a atrage efectele corozive ale apei, deci el va rugini, si nu rezervorul boilerului.

Top Produse 2016

Avantaje
 • capacitate mare de 100 litri
 • supapa de siguranta
 • protectie ceramica
 • garantie 2 ani

Ariston Pro Plus 80

Avantaje
 • capacitate 80 de litri
 • se poate programa
 • izolatie termica pentru a nu pierde caldura
 • supapa de siguranta
Dezavantaje
 • pret peste medie

Ariston Pro R 80 EU

Avantaje
 • capacitate 80 de litri
 • reglaj extern al temperaturii
 • izolatie termica pentru a nu pierde caldura
 • supapa de siguranta
Dezavantaje
 • familiile de peste 4 persoane pot avea nevoie de capacitate mai mare

In functie de capacitate si functionalitati, cel mai mic pret este in jur de 200 ron, iar cele mai scumpe ajung la 1.000 ron sau mai mult. Vezi pe eMag cele mai bune boilere electrice. Un produs  ieftin va avea in general o capacitate si o putere mai mici. Alegeti un produs cu un termen de garantie de minim 2 ani.

Cele mai populare branduri sunt Ariston si Tesy, iar ca volum, sunt foarte utilizate cele de 50l, 80l si 10l, acesta din urma pentru apa menajera sau chiuveta.

Daca aveti un buget mai mic si vreti un prodis eficient la un pret mic, vedeti lista cu boilere electrice ieftine pe aceasta pagina (eMag).

 

Articole similare

 

TopProduse.ro