Cel Mai Bun Aparat Foto Compact

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Aparatele de fotografiat pot fi impartite in doua mari categorii: profesionale (tip DSLR) si de amatori. Cele compacte se incadreaza in cea de-a doua categorie, de amatori, aceasta insemnand ca este usor de utilizat, ca poti face poze de calitate superioara, dar nu de publicat in reviste.

cel-mai-bun-aparat-foto-compact

Un aparat foto compact se caracterizeaza prin:

  • mai usor de utilizat: spre deosebire de un aparat profesional tip DSLR, cel compact nu te face sa te pierzi in butoane sau sa urmezi cursuri de fotografie. Interfata este intuitiva, dar tot este recomandat sa treci prin manualul de utilizare pentru a beneficia de toate functiile.Recomandata pentru incepatori.
  • dimensiuni mici: are un obiectiv mic sau retractabil, e ideal de luat in vacante, drumetii, la evenimente.
  • usor si portabil: este usor de pus in buzunar sau geanta, nu il atarni la gat decat daca doresti.

Ghidul cumparatorului

Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc aparate foto compacte ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

1. Senzor

Unul din cei mai importanti factori al ununui aparat de fotografiat digital este rezolutia in megazpixeli (MP). O veti gasi evidentiata la mai toate aparatele si este un factor decisiv in calitatea si claritatea pozelor.

Senzorul este acela care transpune in pixeli informatia primita de fotoreceptori si cu cat este mai mare, cu atat este mai performant si mai scump. Pe fisa tehnica a produselor veti gasi dimensiunile in mm sau inch ale senzorului, dar mai importanta este rezolutia senzorului, cea exprimata in megapixeli, care la o camera foto compacta performanta trebuie sa fie de minim 17 MP. Are sens sa va orientati spre aparate foto compacte cu senzor mare.

2. Rezolutie imagine

Aceasta reprezinta cati pixeli poate prelucra si stoca acel aparat. Cu cat este mai mare rezolutia, cu atat mai bine. Pixelii compun imaginea, iar un numar mare asigura calitatea detaliilor.

In ursul utilizarii veti observa ca la rezolutie mare ies poze care ocupa mult spatiu pe disc si camera se misca mai incet (din cauza microprocesorului), de aceea este recomandat sa setati o rezolutie mai mica ramanand in acelasi timp multumit de calitatea pozelor. O rezolutie Full HD de 1920 x 1080 px este suficienta pentru un aparat compact, deci nu are sens sa utilizati rezolutii de 3 ori mai mari din motivele amintite.

3. Stabilizator de imagine

Este foarte  util pentru a face poze clare cand exista miscare a celui ce face poza. Reduce sau elimina efectul tremuratului mainii sau corpului. Este si mai util daca dispozitivul face si filme, unde acest tremuratul are efecte mai vizibile.

4. Zoom

Exista 2 feluri de zoom: optic si digital. Ambele se refera la apropierea sau marirea unor obiecte din cadru sau din poza. Cel optic se realizeaza dijn reglarea lentilelor sau obiectivului, pe cand cel digital se realizeaza computerizat de catre procesorul camerei foto.

Cel mai important este zoom-ul optic, cele mai bune aparate avand peste 30x zoom.

5. Memorie si Conectivitate

Aceasta arata cate poze poate stoca si daca si ce fel de unitati de stocare suporta. Conectarea la laptop sau televizor pentru a descarca sau vizualiza pozele se face de obicei prin cablu USB.

6. Display

Acesta prezinta importanta atat pentru a face setariel mai usor, cat si pentru a vedea ce poze ai facut sau daca au fost reusite ori nu. Trebuie luat un aparat cu ecran cat mai mare, pastrandu-si in acelasi timp dimensiunile reduse.

7. Alimentare

Un inconvenient  la un aparat de facut poze este sa te lase bateria cand ti-e lumea mai draga. Verifica ce autonomie are aparatul (cate cadre suporta bateriile) si in cat timp se reincarca complet.

8. Alte caracteristici

  • blitz: acesta emite un flash de lumina noaptea pentru a asigura lumina necesara unei poze clare. Se poate seta manual sau automat (aparatul emite lumina tip blitz chiar inainte sa capteze imaginea).
  • declansare intarziata: permite ca aparatul sa faca poza dupa un numar de 2 – 10 secunde dupa ce a fost lasat in pozitie fixa (de obicei pe trepied) astfel incat sa fie prinsa toata lumea in poza
  • fotografiere continua: aceasta functie inseamna cate cadre poate sa faca unul dupa altul intr-o secunda, de exemplu 10 cadre pe secunda
  • efecte foto: fiind un aparat digital, cele mai bune ofera si posibilitatea adaugarii unor efecte pentru a modifica culorile si luminozitatea.
  • camera video: este util daca poate inregistra si filmulete
  • dimensiuni si greutate: alege un aparat usor de tinut in buzunar. Ce e mai mic si performant te va costa in plus, dar merita.
  • accesorii: verifica ce accesorii primesti pentru ce platesti; sunt utile curea de mana, geanta pt. transport, trepied
  • garantie: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o camera foto digitala ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • rezolutie 20 MP
  • conectivitate WiFi
  • multiple efecte pentru poze
Dezavantaje
  • zoom optic doar  30x

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *