Cel Mai Bun Aparat de Facut Paste de Casa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Pastele sunt un produs traditional italian care au capatat notorietate in Sicilia, unde le-au adus de fapt arabii in urma cu 1.000 de ani. Astazi, pizza si pastele sunt sinonime cu Italia, devenind a mancare universala. Pastele se prepara din faina, apa, ou si sare, dar de-a lungul timpului retetele s-au modificat, au aparut diverse forme si denumiri, precum si ustensile precum aparatele electrice de facut paste acasa. Pastele se pot face si din dovlecei sau legume, pot fi umplute cu branza, ciuperci sau se combina cu sosuri de rosii, practic posibilitatile sunt prea numeroase pentru a fi enumerate.

De ce sa folosesti?

Pe langa faptul ca poate fi un cadou surprinzator pentru oricine (toata lumea iubeste pastele), acest aparat poate fi pus la treaba in bucatarie la tine pentru a face paste sanatoase intrucat in comert, cel mai adesea, contin aditivi si conservanti, iar cele bio sunt scumpe. Nimic nu poate fi mai placut decat sa iti incanti familia sau oaspetii cu paste facute in casa, alegand una din formele si retetele diverse pe care o asemenea masina le poate oferi.

Cum functioneaza?

Trebuie sa faci aluatul manual sau la o masina de paine care suporta asta (masinile de calitate au, e un aluat simplu). Apoi treci aluatul de mai multe ori prin masina micsorandu-l pana ajungi la grosimea dorita. Apoi pui accesoriul penru tipul de paste dorit (taitei, ravioli, tagliatelle, fettuccine, fidea etc) si iti ies pastele.

Tot ai de munca, dar automatizeaza mult procesul si scoti paste de dimensiuni egale, simetrice, asa cum trebuie sa fie.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul

  • manual: sunt asemanatoare cu masina de tocat carne manuala, sunt mai ieftine si presupun si munca ta
  • electric: sunt mai scumpe, iar reglajele se fac mai dificil

2. Ce poate face / Accesorii

Cate tipuri de paste poate sa faca. Exista zeci de tipuri de paste, asadar vezi daca aparatul include accesorii care pot face sortimentul dorit. Pentru a fi mai usor, vezi o lista cu tipurile de paste si denumiri pe acest site sau pe acesta.

3. Materiale

Inoxul si otelul inoxidabil sunt de preferat materialelor plastice.

4. Altele

  • reglaj grosimi: reprezinta pe cate grosimi se poate regla aluatul. Mai multe inseamna mai multa libertate in obtinerea unor paste mai subtiri sau mai groase, de la 0.3 mm pana la 3 mm sau mai gros .

Top Produse 2023

Avantaje
  • 6 grosimi
  • accesorii pentru multe tipuri de paste
  • simplu de folosit

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *