Cel Mai Bun Cuptor Cu Curatare Catalitica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune cuptoare cu autocuratare catalitica? Care este cel mai bun cuptor cu curatare catalitica?

Cuptoarele moderne au functii care ajuta la o mentenanta mai facila. Desi este denumita autocuratare, aceasta functie nu inseamna ca produsul va face toata treaba 100%, dar o face in cea mai mare parte. Aceasta functie este necesara si v-o recomand, altfel mentenanta este greoaie intrucat peretii nu sunt suprafete perfect plane si pe ei se gasesc sistemele de prindere a tavilor si ventilatorul.

Ce este curatarea catalitica?

Un astfel de cuptor are in interior un strat gros de email care faciliteaza scurgerea grasimilor si a reziduurilor topite in urma activarii functiei de autocuratare. Cand pornesti functia de autocuratare, in cuptor se genereaza o temperatura de peste 200 – 220 de grade Celsius care duce la distrugerea rezisuurilor. Apoi trebuie sa cureti cu o laveta umeda si mizeria se indeparteaza cu usurinta.

Asadar, autocuratarea iti usureaza munca si salvezi timp, nervi si bani pe substante de curatat. Dar atentie: panourile catalitice se inlocuiesc periodic, altfel nu vor mai avea eficienta la curatare. In functie de model si de cat de des gatiti, aceasta se realizeaza la cativa ani prin intermediul unui service autorizat, iar costul ajunge la circa 100 de ron.

cuptor-cu-autocuratare-catalitica

Alte sisteme de curatare

Mai trebuie amintite si alte sisteme de curatare care exista pe cuptoarele din comert:

  • pirolitica: programul de curatare genereaza temperaturi extreme, mai mari decat cele la sistemul catalitic, transformand reziduurile in cenusa.
  • cu aburi: pui un vas cu apa si activezi programu care va genera o baie fierbinte de abur in interiorul cuptorului.

La toate programele tot este nevoie sa stergi cu o carpa reziduurle, dar curatarea catalitica este cea mai la indemana si simpla.

Cat de des trebuie curatat cuptorul?

Curatarea cuptorului electric trebuie facuta dupa fiecare utilizare. Desi nu este obligratorie, se poate realiza si la intervale mai rare, dar daca ai gatit ceva cu multa grasime, vor sari stropi pe pereti si pe partea interioara a geamului care trebuie curatati pentru a avea cuptorul pregatit pentru utilizarea viitoare.

Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc cuptoare incorporabile cu curatare catalitica ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul cumparatorului

1. Capacitatea

Iti arata atat latimea, cat si cate tavi incap pe inaltime. Exista si cuptoare mici, dar in cele mai multe incap minim 2 tavi. Capacitatea se exprima in litri.

2. Functii

  • convectie / ventilator: are un ventilaro ce are rolul de a uniformiza temperatura, foarte important pentru a iesi un preparat gatit uniform
  • incalzire inferioara si superioara: aceste functii iti permit sa dai mai multa caldura de sus in jos sau invers, in functie de necesitatile de moment pe parcursul gatitului
  • verifica ce programe include. Unele iti pot fi de ajutor pentru a nu gresi temperatura, de exemplu cel pentru pizaa. De cele mai multe ori gasesti instructiuni in reteta sau pe ambalajul alimentelor, eu prefer simplitatea.Programul de gatire 3D presupune folosirea simultana a tuturor surselor de incalzire. Mai este util si programul de decongelare, desi eu prefer sa folosesc pentru asta un cuptor cu microunde

3. Alte caracteristici

  • accesorii: vezi cate si ce fel de tavi include. Sunt utile 2 tavi cu fund complet si una de tip gratar.
  • control si afisaj: poate fi mecanic sau electronic. Este important sa ai un display unde sa vezi setarile si timpul. Timerul si alarma sunt de asemenea un „must have” pentru o astfel de ustensila moderna.
  • materiale: inoxul antiamprenta e mai bun (si mai scump) decat inoxul simplu intrucat nu se vad usor urmale de degete etc. Alte modele sunt facute din sticla neagra, ceea ce le confera un aspect mai deosebit, dar sunt mai expuse deteriorarii daca sunt lovite sau zgariate puternic.
  • iluminarea interioara este important a fi facuta cu becuri de calitate si puternice, pentru a verificastarea preparatului fara a deschide usa
  • grill si rotisor: grillul este foarte util si se gaseste la majoritatea cuptoarelor. Unele modele au si rotisor, care va invarti puiul sau carnea pe care o pui in tepusa.
  • sonda de temperatura: este un dispozitiv, o tepusa care se introduce in preparat pentru a iti arata temperatura acestuia. Este util de exempl cand faci carne in sange, mediu sau bine facut.
  • garantia: alege un produs cu garantie de minim 2 ani

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un cuptor au autocuratare catalitica ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • ventilator
  • afisaj LCD
  • grill
  • blocare acces copii
  • design
  • raport calitate pret

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *