Cel Mai Bun Storcator de Fructe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune storcatoare de fructe si legume? Care este cel mai bun storcator de fructe?

Este important sa acordati o atentie sporita calitatii alimentelor pe care le consumati. Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru obisnuit, fiind o sursa naturala de nutrienti si vitamine. Acestea se pot consuma in diverse forme: crude, in salate sau lichide. Consumul in forma lichida (suc) este cel mai usor.

Exista in comert multe sucuri cu E-uri sau diferiti aditivi, pe care ar fi mai bine sa le inlocuim cu sucuri naturale, mai ales ca pretul fructelor si verdeturilor este unul foarte mic. Un suc din mix de legume si fructe la fiecare masa de dimineata sau macar de cateva ori pe saptamana va va da un alt tonus, o alta vitalitate si va contribui la o stare de sanatate normala. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc storcatoare de fructe ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cel-mai-bun-storcator-de-fructe

Ghidul Cumparatorului

Tineti cont de criteriile de mai jos pentru a face alegerea cea mai potrivita. Un storcator de calitate trebuie sa poata prelucra fructe si radacinoase, sa lase pulpa cat mai uscata (sa scoata cat mai mult lichid) si sa se poata curata usor. Nu uitati sa consumati sucul imediat ce l-ati facut, altfel se oxideaza si isi schimba gustul.

1. Tipul de storcator

Exista doua tipuri de storcatoare de fructe.

  • storcator de citrice: se poate folosi doar pentru portocale, lamai si alte citrice, trebuind sa taiati fructul in doua si sa il presati pe melcul storcatorului, care se roteste automat in momentul presarii. Aceste storcatoare au o configuratie simpla, sunt usor de curatat si au un pret mic. Dezavantajul este ca nu puteti face suc din alte tipuri de fructe cum ar fi mere, caise etc. ori din legume.
  • storcator de fructe si legume: puteti face suc din orice fel de fructe sau legume (inclusiv radacinoase ca morcov, telina etc.), dar trebuie sa le taiati de obicei in bucati mai mici inainte, pentru a incapea in storcator. Exista si storcatoare care fac suc din ingrediente netaiate, dar sunt ceva mai scumpe. Datorita vitezei de rotatie a sitei, sucul se obtine prin centrifugare si curge intr-un recipient dupa ce trece  prin sita.

De asemenea, exista si variante manuale sau mecanice, adica storcator de fructe prin presare la rece unde folositi exclusiv forta fizica. Sucul va iesi mai aproape de natural in privinta texturii, dar poate fi folosit la mai putine tipuri de ingrediente (spre exemplu este dificil sa folositi morcovi sau legume tari). Un storcator de fructe cu melc (necentrifugal sau cu ax melcat) este recomandat pentru fructe moi.

2. Calitatea si textura sucului

O putere mai mare a storcatorului va permite sa obtineti un suc mai apos/lichid. Este foarte util sa aveti posibilitatea de a selecta viteza de rotatie dorita, pentru a obtine un suc mai gros (viteza mai mica) sau mai apos (viteza mai mare). Puterea medie este in general de 700-800W. Reglarea vitezei este, cum spuneam, importanta pentru a putea schimba textura sucului, astfel incat sa fie cat mai apropiat de preferintele dvs.

Nu in ultimul rand, este importanta cantitatea de suc (implicit vitamine, nutrienti) pe care un aparat este capabil sa o obtina dintr-o anumita cantitate de fructe. O putere mai mare ajuta la extragerea unei cantitati mai mari de suc, acest aparat fiind mai productiv.

3. Capacitate recipient suc

Cele mai bune storcatoare de fructe si legume au inclus un recipient unde se colecteaza sucul stors din fructe. O capacitate mai mare inseamna ca veti salva timp, producand intreaga cantitate de suc de care aveti nevoie fara a detasa recipientul de storcator.

Capacitatea poate incepe de la 0.25l si poate ajunge pana la 2l. Pentru o familie de 4 persoane este bun unul de 1l (4 pahare x 250 ml). Poate fi un pic mai mare decat acest calcul, pentru a nu ajunge lichidul pana la buza superioara a vasului.

4. Zgomot si Intretinere

Uita-te la nivelul de zgomot pe care il produce aparatul. Este bun un maxim de 75 decibeli, dar avand in vedere ca aparatul produce sucul intr-un timp scurt, nu poate fi un factor decisiv in alegere. Dupa utilizare, storcatorul trebuie curatat, de aceea e de preferat un produs cat mai simplu si cu cat mai putine componente, usor de curatat sub un jet de apa.

5. Alte Caracteristici

  • anti-picurarea: previne caderea picaturilor de suc din storcator, pentru a nu murdari masa.
  • pre-curatarea: inseamna ca aparatul va ajuta in procesul de curatare, adica puteti turna apa in el si va elimina din resturile de fructe din sita, adunandu-le intr-un singur loc de unde este usor sa le aruncati la gunoi.
  • lavabil: verificati daca toate componentele se pot spala in masina de spalat vase, in cazul in care aveti un asemenea electrocasnic

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un storcator de fructe ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • recipient de 1.25 litri
  • putere 700W reglabila prin 2 trepte de viteza
  • design
Dezavantaje
  • cablul de alimentare (1m) poate fi considerat scurt de anumiti utilizatori
Avantaje
  • stoarcerea cu melc asigura pastrarea vitaminelor
  • putere 240 W
  • functie reverse
Dezavantaje
  • pre peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *