Semineu Electric: Pret, Pareri, Cel mai Bun

(2 voturi)
Loading...
Semineul electric este un produs care incalzeste locuinta oferind in acelasi timp un design deosebit locului in care se afla. Acesta se poate folosi pentru incalzire, functionand ca o aeroterma, dar il puteti folosi doar pentru aspectul flacarii (fara incalzire) daca doriti sa dati o ambianta deosebita intr-o incapere. Le puteti controla prin telecomanda care vine in cutia produsului.

De cele mai multe ori se folosesc in case si vile, dar se pot folosi si in apartamentele spatioase.

Fata de semineul clasic pe lemne, un semineu electric se instaleaza foarte usor si este portabil, nu trebuie cos pentru fum si se controleaza prin telecomanda.

Ghidul de Cumparare

Designul primeaza, dar exista si alti factori care ar trebui luati in considerare cand alegeti cel mai bun semineu electric.

1. Design & Estetica

Acest tip de produs va da valoare camerei, mai ales prin faptul ca ocupa o suprafata mai mare decat o aeroterma sau un calorifer obisnuit. In general semineele se lipesc de perete, deci asigurati-va ca aveti loc pentru acesta. Exista seminee de colt si de perete.

Pentru casa sau vila se recomanda un design mai clasic sau foarte modern, dar cel mai important e ca semineul sa arate proportional cu dimensiunea camerei, deci nu ezitati sa luati o marime mai mare.

Pentru apartamente de bloc sunt mai bune semineele mici, cu un design mai minimalist sau modern.

Cele mai bune modele sunt gandite sa se incorporeze usor in mobila si vor crea o atmosfera placuta in camera. Flacara nu este reala, ci este proiectata realistic, cele mai bune seminee redand-o 3D. Incalzirea se face pin intermediul aerotermei.

2. Puterea si Capacitatea de incalzire

Pentru vile si camere mari se recomanda o putere mare de circa 2000W, iar pentru camere medii este buna o putere ceva mai mica, in speta 1700W. Cele mai multe produse fac fata incaperilor de pana la 110 metri cubi, asadar uitati-va la acest aspect in fisa produsului.

3. Functionalitatile incluse

Cele mai bune seminee electrice vin cu telecomanda pentru a le comanda pornirea/oprirea si activarea diverselor functii de la distanta. Au un termostyat reglabil pentru a asigura temperatura dorita tot timpul, pot avea afisaj digital, led 3D si protectie la supraincalzire (se opresc automat daca se atinge o temperatura mai mare decat cea normala).

Top Produse 2016

3D Dimplex DF2608-EU

Avantaje
 • efect de flacara 3D
 • putere de 2200W, buna pentru incaperi spatioase
 • 2 trepte de putere
 • termostat si protectie la supraincalzire
 • design modern
 • garantie 24 luni
Dezavantaje
 • putere prea mare pentru un apartament de bloc, dar este reglabila

ClassicFlame Newcastle

Avantaje
 • se poate monta pe colt sau perete
 • efect 3D
 • timer
 • poti customiza gama de culori
 • 5 viteze ale flacarii
Dezavantaje
 • puterea de 1900W poate fi insuficienta pentru incaperi foarte mari

Tabel de comparatie

 3D Dimplex DF2608-EUClassicFlame Newcastle3D Dimplex DF2010-EU
Putere (W)220019001700
Aeroterma incorporataDaDaDa
TermostatDaDa (cu afisaj digital)Da
Pret eMagPret eMagPret eMag

Avand in vedere ca un astfel de produs trebuie sa aduca un plus de ambient, va recomandam sa va uitati la seminee electrice 3d care au preturi apropiate de celelalte tipuri (vezi pret emag).

Sunt disponibile si seminee electrice ieftine, dar au in general o putere mai mica si mai putine functionalitati (vezi pret emag).

 

 

TopProduse.ro