Cele Mai Bune Fierastraie Pendulare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Un fierastrau pendular este un ajutor de nadejde pentru toti cei care iubesc bricolajul si trebaluiesc mereu prin casa. Spre deosebire de fierastraul circular, un fierastrau pendular este mult mai precis si permite lucrari de finete. Este adevarat ca nu este o solutie foarte puternica, insa poate sa sectioneze fara probleme materiale precum PAL-ul, PVC-ul, PAL-ul melaminat sau chiar si piese subtiri de metal.

Daca iti doresti eficienta maxima insa, trebuie sa te asiguri ca achizitia pe care o faci este una inteligenta. Pentru asta, este bine sa tii cont de o serie de detalii importante.

Ghidul cumparatorului

1. Alimentarea

Exista doua variante pentru care poti opta. In primul rand, poti alege fierastraiele alimentate prin

  • cablu contectat la priza
  • cu  acumulator.

Prima solutie este mai puternica, insa ofera anumite constrangeri in ceea ce priveste libertatea de miscarea. Nu vei putea sa iti faci treaba departe de o sursa de curent electric si vei risca sa fii incurcat de cablu. Cea de-a doua varianta este mai flexibila, insa iti impune sa cauti un fierastrau cu o autonomie cat mai mare si cat mai puternic.

2. Motorul si rola de ghidaj

Sunt cele mai importante piese ale unui fierastrau pendular, deoarece iti permit sa ai precizia pe care ti-o doresti. Rola de ghidaj mentine panza in pozitia corecta si trebuie sa fie cat se poate de fixa pentru a oferi taieturi drepte. Aceasta trebuie sa fie realizata dintr-un material dur. In ceea ce priveste motorul, cu cat este mai puternic cu atat este mai bine. Incearca sa cauti un motor intre de peste 400W daca vrei sa tai PAL si diverse alte piese moi si un motor de peste 700 W daca scopul tau este de a taia metal

3. Panzele

Orice astfel de unealta vine la pachet cu mai multe panze. Acestea trebuie schimbate intre ele in momentul in care faci trecerea de la un material la altul. Panzele pot fi realizate din otel, tungsten-carbid, otel carbon si alte materiale dure si pot avea diverse grosimi. De asemenea, in functie de materialul pentru care sunt destinate pt avea un numar mai mare sau mai mi de dinti.

Daca vrei sa tai lemne si materiale moi, este bine sa te orientezi spre panze cu un numar mic de dinti, in timp ce metalele necesita dinti multi si mici.

4. Functii

Ca la orice alt dispozitiv electric, conteaza functiile de care dispune fierastraul. Viteza variabila care iti permite sa iti setezi propriul ritm de lucru, posibilitatea de taiere in unghi sau lumina de ghidaj, toate isi pot juca foarte bine rolul si te pot ajuta sa te bucuri de fierastraul pe care il achizitionezi. Unele fierastraie reusesc sa ofere mlt mai mult de atat, avand si un colector de praf si reziduuri sau optiuni de schimbare rapida a accesoriilor.

5. Ergonomie

Un fierastrau pendular trebuie sa fie usor de folosit si de manevrat. Astfel, confortul pe care il ofera in folosire, greutatea si forma sa, toate sunt detalii care pot sa contribuie la decizia pe care o vei lua. Asigura-te ca achizitionezi un dispozitiv pe care sa il poti manui cu precizie si cu incredere.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere 500 W
  • 3100 RPM
  • racord aspirare praf
  • pret
Avantaje
  • puternic
  • conectare la retea
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *